Підозрюється в колабораціонізмі херсонка: працювала в «Департаменті молодіжної політики, сім’ї та спорту» при окупантах

9 месяцев назад 0

Заочно повідомили про підозру мешканці Херсона у колабораціонізмі Ганні Додіван. Жінка обійняла посаду у «Департаменті молодіжної політики, сім’ї та спорту» при окупантах. Їй загрожує ув’язнення від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, 46-річна Ганна Додіван у липні 2022 року пішла обійняла окупаційну посаду «завідувачки відділу координації питань демографічної та сімейної політики» у незаконно створеному «Департаменті молодіжної політики, сім’ї та спорту».

У серпні 2022 року жінка додатково стала «начальницею юридичного відділу» у «Департаменті будівництва та житлово-комунального господарства».

Вона наймала працівників до окупаційної адміністрації, розроблювала плани роботи, займалась організацією проросійських заходів та інше.

Також Додіван публічно з'явилась у пропагандистському сюжеті ТРК "Таврія" на екологічній науково-практичній конференції що проводилася у Залізному Порту.

За даними телеграм-каналу “База зрадників Херсона”, 2020 року Додіван балотувалась до політичної партії "Херсонці". 

Ганна Додіван. Фото з її власної сторінки у фейсбуці

За даними Опендатабот, вона все ще є директоркою у БО "Херсонський обласний благодійний фонд "Птаха".

Нагадаємо, Херсонський міський суд почав розглядати кримінальну справу щодо п’ятьох осіб, які при окупантах працювали у підприємстві “Центральний ринок”. Їх звинувачують у колабораційної діяльності та пособництві державі-агресору. Фігурантам справи загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сьогодні ми писали, що судитимуть колишнього заступника начальника Херсонського морського коледжу рибної промисловості Олександра Катуніна за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.