Підприємство «проґавило» бюджетне відшкодування ПДВ

6 лет назад 0

Таким став результат розгляду судом позову херсонського підприємства про бюджетне відшкодування з ПДВ за квітень 2017 року на 955 тис. грн. податку.

Підприємство при складанні розрахунку суми бюджетного відшкодування з ПДВ визначило період виникнення від’ємного значення — лютий 2015 року. Однак, під час перевірки особового рахунку, аудитори фіскальної служби визначили період виникнення такого від’ємного значення за липень — вересень 2009 року та січень 2010 року.

Фіскальна служба відмовила суб’єкту господарювання у бюджетному відшкодуванні. Адже законодавчо установлений порядок повернення з бюджету сум бюджетного відшкодування не передбачає автоматичного погашення таких сум, у разі якщо вони не були своєчасно заявлені до відшкодування.

Платник звернувся до суду з адміністративним позовом про скасування податкового повідомлення — рішення, яким підприємству відмовлено у бюджетному відшкодуванні 955 тис. грн. ПДВ за квітень 2017 року.

Правомірність дій фіскальної служби під час оскарження сум бюджетного відшкодування засвідчила колегія суддів апеляційної інстанції. Своїм рішенням суд підтвердив висновок про несвоєчасне декларування бюджетного відшкодування з ПДВ та відмовив у задоволенні позовних вимог платнику податків.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області