Постраждало 16 домоволодінь та виявлено 8 снарядів. Про ситуацію в Музиківській громаді

2 года назад 0

Постраждалих домоволодінь, як мінімум, 16 — 7 Східне (1 майже знищене), 6 Загорянівка, 2 Музиківка, 1 Висунці. 

Про це повідомила у соціальній мережі секретар сільської ради Музиківської громади Людмила Погрібна. 

За її словами, на території громади виявлено 8 нерозривних снарядів. Вона відмітила: “Поранених двоє. Одна людина зі Східного, інша постраждала на Висунцях. Загинув один місцевий — підірвався на міні на Висунцях. Окупанти знищили та забрали техніку місцевих фермерів та підприємств. Поводять себе агресивно та непередбачувано. Ходять по хатам та шукають АТОшників/дезертирів/сільського голову… — легенди різняться. Вночі "патрулюють" на віджатих автомобілях. Вчора зняли прапори на старостаті та ясла-садку в с. Східне. В Музиківці останні дні було чути автоматні черги і в центрі, і колишній фермі √3”.

Деякі магазини Східного, Висунців та Музиківки сьогодні продовжили свою роботу. Доставкою продуктів займаються приватні особи. З понеділка планується відновлення роботи у дистанційній формі музиківського ліцею. Хоча, є проблеми з електроенергією та інтернетом. 

В амбулаторії, за словами Людмили Погрібної, є в наявності препарати першої допомоги, інсулін. Але, існує потреба в лікарських препаратах для зниження тиску та гормональних препаратах для щитовидки.

Секретар громади також відмітила: “Мірошниківка, Висунці, Музиківка (частково) зі світлом. Східне, Загорянівка (Шкуринівка) без світла і води вже 20 день. Ситуація критична. Сподіваємось на відновлення електропостачання в понеділок.  Сільський голова кожного дня проводить перемовини з Херсонобленерго щодо відновлення енергопостачання та з Укрпоштою щодо доставки пенсій та інших соціальних виплат  в усі села громади”