Продавав харчі окупаційній владі на Херсонщині: у колабораціонізмі підозрюється чоловік»/>

4 месяца назад 0

СБУ 1 січня повідомила про підозру в колабораціонізмі уродженцю селища Чаплинка на Херсонщині Віталію Кулику. Він вів торгівлю з окупаційними органами влади, постачав їм харчі.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на підозру. 

Як ідеться в опублікованій підозрі, 52-річного Віталія Кулика 15 грудня 2022 року призначили на посаду директора ТОВ «Іг-Опт». Компанію, що розташована в окупованій Новоолексіївці на Херсонщині, зареєстрували тією ж датою в окупаційній податковій службі по Херсонській області.

З 15 грудня 2022 року Віталій Кулик як директор цієї компанії “вів господарську діяльність у взаємодії з незаконними органами влади на окупованій території”, а саме продавав їм харчі, напої та цигарки, зазначається в тексті підозри. 

Зокрема, 13 березня чоловік підписав з окупаційним головним управлінням міністерства внутрішніх справ РФ по Херсонській області контракти на постачання супів та сухих бульйонів, хрустких хлібців, цукру, пластмасового посуду, мʼясних консервів, чорного чаю.

12 травня 2023 року з окупаційним управлінням служби виконання покарань він підписав державний контракт на постачання харчових продуктів на суму 798 тисяч російських рублів.

За цей злочин Віталію Куліку може загрожувати штраф до 15 млн грн або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років із конфіскацією майна.

У липні стало відомо, що за колабораціонізм судитимуть чоловіка, який очолив окупаційну адміністрацію Новоолексіївки на Херсонщині. Він перший відомий представник кримськотатарського народу, який пішов на відкриту співпрацю із РФ.