Профільна комісія Херсонської обласної ради підтримала ряд питань у сфері охорони здоров’я

5 лет назад 0

Завершилось засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та здорового способу життя. У рамках роботи депутати опрацювали 15 питань порядку денного, які стосувалися проблем у галузі охорони здоров’я.

Зокрема, члени комісії підтримали звернення комунального закладу «Херсонський обласний центр громадського здоров’я» щодо перетворення закладу в комунальне некомерційне підприємство згідно документів Міністерства охорони здоров’я України.

У той же час, з метою якісного відпрацювання усіх механізмів депутати погодилися з необхідністю повернути на доопрацювання питання стосовно припинення діяльності комунальних закладів охорони здоров’я – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області – шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства.

Під час засідання було заслухано звіт про виконання обласного бюджету за 2018 рік та підтримано внесення змін до облбюджету-2019.

Також 19 квітня комісія затвердила нову редакцію статуту комунального підприємства «Санаторій-профілакторій» Херсонської обласної ради та взяла до відома звіти про виконання у 2018 році ряду обласних програм, серед яких: програма соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області, програма медичної реабілітації учасників антитерористичної операції на період до 2020 року, програма «Електронна охорона здоров’я» на 2017-2020 роки, програма запобігання та лікування серцево-судинних захворювань на 2017-2021 роки. Окрім цього, депутати підтримали внесення змін до останньої із вищезазначених програм в частині закупівлі виробів медичного призначення (штучні водії ритму) для надання допомоги хворим на серцево-судинні захворювання, тобто на кардіостимулятори.

Також у зв’язку з тим, що на Херсонщині є складнощі щодо роботи програми «Доступні ліки», депутат обласної ради Оксана Рукавішнікова звернулася до профільної комісії з пропозицією запровадити механізм, що допоможе налагодити ефективну роботу цієї програми. А саме – керівникам закладів охорони здоров’я при зверненні до обласної ради з питанням щодо оголошення конкурсу на право оренди приміщень закладу або продовження оренди під аптечні пункти вказувати обов’язковою умовою участь аптечного закладу в урядовій програмі «Доступні ліки».

Члени комісії підтримали депутатське звернення Оксани Рукавішнікової щодо реалізації урядової програми «Доступні ліки» та направили його на розгляд постійної комісії з питань управління об’єктами комунальної власності.

У зв’язку із закінченням терміну дії депутати підтримали зняття з контролю обласної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки.

Профільна комісія рекомендувала вищезазначені питання на розгляд чергової сесії Херсонської обласної ради, яка відбудеться 25 квітня, для остаточного прийняття рішень.