Рятувальники закликають жителів Херсонщини обігріватися безпечно

7 лет назад 0

За статистикою Головного управління ДСНС України у Херсонській області у січні поточного року в населених пунктах та на об’єктах на території області вже виникло 93 пожежі, внаслідок яких загинуло 19 осіб. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Під час опалювального сезону основними причинами пожеж і загорянь є порушення правил користування пічним опаленням, газовими приладами, необережне користування побутовими електроприладами. Недбале поводження з вогнем під час куріння також призводить до пожеж і, як правило, загибелі курців.

Чому виникають такі пожежі? Тому що населення використовує для обігріву квартир неякісні електрообігрівальні прилади, часто — саморобного виготовлення, що може призвести до трагедії. Ще одна велика помилка людей, причому всіх вікових категорій – використання для обігріву приміщення печей для приготування їжі. Популярністю в цій справі користуються як електроплитки, так і газові плити. Наголошуємо: це суворо заборонено! У випадку з електроплитою може статися пожежа. Газова піч більш небезпечна: ймовірне отруєння газом та навіть вибух.

Враховуючи статистичні дані (у порівнянні з минулим роком ріст по загибелі людей), Служба порятунку висловлює занепокоєння тим, що до обігріву помешкань громадяни ставляться безпечно і це призводить до випадків травмування, а то й загибелі на пожежах.

Шановні жителі області! Щоб лихо не прийшло до вашої оселі, зробіть своєчасні висновки і будьте уважними та обережними. Не куріть у ліжку, слідкуйте за станом приладів опалення, не допускайте використання електрообігрівальних та нагрівальних приладів саморобного виготовлення, дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час користування ними. Особливо опікуйтесь тим, аби під час обігріву житла не постраждали діти, або ж їхні пустощі не призвели до біди! Шановні батьки, не залишайте без нагляду малолітніх дітей. А при виявленні вогню чи запаху диму негайно телефонуйте за телефоном 101.