СБУ оголосила підозру пропагандистці ТРК “Таврія” та депутатці “херсонської обласної думи”

5 месяцев назад 0

Служба безпеки України 22 листопада повідомила про підозру за колабораціонізм та виправдовування окупації частини України 47-річній Юлії Сипко. Вона була ведучою на пропагандистському медіа ТРК «Таврія» і стала депутаткою в незаконній херсонській обласній думі.

Підозру опублікували на сайті Офісу Генпрокурора.

Як ідеться, Юлія Сипко як журналістка пропагандистського медіа ТРК «Таврія» в репортажі минулого року під час незаконного референдуму виголосила підтримку окупації Росією частини України.

“Мешканці продовжують йти на дільниці та віддавати свій голос за возз'єднання з могутньою країною, з Росією. Сьогодні голосування відбувається на стаціонарних ділянках, одна з них розташована в Херсонській школі №6. Люди йдуть, попри погрози обстрілів збройних формувань України”, – сказала Юлія Сипко в пропагандистському репортажі, ідеться в підозрі. 

До того ж Юлія Сипко взяла участь у незаконних виборах до окупаційної херсонської обласної думи від партії “Єдина Росія”. Вона в період із 22 травня по 09 вересня 2023 року популяризувала цю партію на окупованій Херсонщині, зайнялася політичною діяльністю.

Від 10 вересня 2023 року вона отримала місце в окупаційній херсонській обласній думі й вже 20 вересня, на першому засіданні, Юлія Сипко була присутня як депутат цього незаконного окупаційного органу. 

Юлія Сипко с депутатом держдуми РФ від "Єдиної Росії" Ігорем Кастюкевичем

Раніше СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі 45-річній Марії Очаковській. Минулого року вона очолила сільраду село Максима Горького в Бериславському районі на Херсонщині під час російської окупації.