Що відомо про обстріли Херсона 27 і 28 жовтня. Хронологія

6 месяцев назад 0

Учора, 27 жовтня, о 18:40 голова Херсонської МВА Роман Мрочко повідомив про те, що в Херсоні пролунав потужний вибух. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін поінформував, що це був ракетний удар. За даними Херсонської прокуратури, удар відбувся близько 18:25.

О 19:15 Роман Мрочко написав, що обстріли чутно у Дніпровському районі міста, а російська армія обстрілює Херсон з лівого берега Херсонщини. Було пошкоджено більш як десяток житлових будинків у середмісті.

Станом на 20.00 стало відомо, що через обстріл центральної частини Херсона постраждали семеро людей. Трьох ушпиталили, чотирьом допомогли на місці. Херсонська прокуратура повідомляла про шістьох поранених.

Загалом за вчорашній день 28 жовтня з 9.45 до 18.30 російські окупаційні війська поранили в Херсоні вісьмох людей, поінформував голова ХМВА.

“Наймолодшому з них 36 років. Він отримав травми зранку під час обстрілу Дніпровського району міста. Найстаршій з постраждалих за сьогодні 83 роки”.

У Херсонській ДСНС написали, що в одному з будинків було заблоковано двох жінок, віком 76 та 83 роки. Рятувальники евакуювали їх із приміщення. Також від вибуху виникла пожежа зруйнованих конструкцій будинків.

За даними голови ХОВА Олександра Прокудіна, було пошкоджено п'ятнадцять приватних будинків, три багатоповерхівки, чотири магазини, адміністративне та банківське приміщення. 

Херсонська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Також о 4:34 сьогодні, 28 жовтня, Роман Мрочко повідомив про кілька вибухів у Херсоні. Росіяни знову вдарили з лівого берега по центральній частині міста.

Зазначається, що внаслідок ранкового обстрілу Херсона у Корабельному районі були пошкоджені приватні будинки, виникли пожежі. Також є одна поранена – 80-річна жінка отримала травми голови та струс мозку.

Наслідки ранкового обстрілу Корабельного района. Скриншот з відео зі сторінки голови ХОВА

Загалом за 27 жовтня росіяни 90 разів обстріляли правобережжя Херсонщини. Вони атакували 516 снарядами з різної зброї.  У підсумку через російську агресію 11 людей дістали поранення. Саме Херсонську громаду за минулу добу обстріляли 15 разів, використавши 47 снарядів.