Ситуація у населених пунктах Високопільської, Милівської, Тягинської та Кочубеївської територіальних громад Херсонщини

2 года назад 0

Станом на 17 березня 2022 року  населені пункти  Високопільської, Милівської, Тягинської та Кочубеївської територіальних громад  окуповані  агресорами РФ.

Про ситуацію у цих  та інших громадах Херсонщини станом на 17:00 17 березня повідомляє Херсонська військова адміністрація.

По всім територіальним громадам району зв'язок з операторами  Vodafone UA,  KYIVSTAR працює з перебоями, мережа Інтернет іноді зникає у зв’язку з чим надання інформації вчасно   ускладняється.  

Проблемне питання забезпечення населення по всім територіальним громадам ліками: серцево-судинні захворювання,  інсулінозалежних хворих, онкохворих, захворювання  ендокринної системи та ін.  Рашисти ходять по селам, перевіряють документи та є випадки, коли забирають телефони і транспортні засоби разом із документами. 

Бериславська територіальна громада – електропостачання, водопостачання забезпечується, проблемне питання залишається  забезпечення населення  громади продуктами харчування та медикаментами.

Тягинська територіальна громада — не газифіковані, електроенергія та водопостачання безперебійне. Виникла проблема з поставками хліба, йде активний пошук борошна, потрібна допомога. Продукти харчування, які привозяться, в першу чергу, роздаються людям похилого віку. Велика проблема з медикаментами!

Борозенська територіальна громада:  не газифіковані; електропостачання та водопостачання є. Борошно в наявності, але закінчуються дріжджі. Медикаментами мінімально забезпечені. 

Великоолександрівська територіальна громада – всі системи забезпечення працюють (світло, водопостачання та газопостачання є). Працюють аптеки, продуктові магазини, хлібозавод, лікарні та інші важливі структури.

Нововоронцовська територіальна громада – в с. Любимівка вже майже тиждень  немає електроенергії та водопостачання. Ремонтні роботи не проводяться через дії окупантів.

Високопільська територіальна громада –мобільний зв’язок відсутній. Проте на території ТГ ситуація важка: немає світла, зв’язку, води.  Орки повідомили місцевим про евакуацію до Кривого року, але обласна та місцева влади не проводять жодних коридорів у цьому напрямку. Також рашисти забороняють проводити ремонти ЛЕП. За попередньою інформацією людей  —  степовий шлях заміновано. На всіх виїздах – блокпости. 

Милівська територіальна громада —  не газифіковані, електропостачання повністю відсутнє, водонапірні башти не працюють. З хлібом та борошном проблему вирішують самостійно; перебій з медикаментами.

Новоолександрівська територіальна громада —  не газифіковані; електропостачання відновлено, проблема з поставкою хліба та медикаментами. Потрібна допомога.

Новорайська територіальна громада — енергопостачання, газопостачання, водопостачання у безперебійному стані. Працюють аптеки, продовольчі магазини за обставинами. Проблема з борошном  для випікання хліба  відсутня.

Калинівська територіальна громада — не газифіковані, електроенергія та водопостачання є. З хлібом та борошном проблему вирішують самостійно; перебій з медикаментами.

Кочубеївська СТГ – Наразі зв’язок відсутній. Але на території громади немає світла, води. Закінчуються продукти харчування та ліки.