Скадовські рятувальники провели тактико-спеціальні навчання в лікарні

6 лет назад 0

13 лютого рятувальники провели тактико-спеціальні навчання в Скадовській центральній районній лікарні. За тактичним задумом у лікувальному закладі виникла велика пожежа внаслідок короткого замикання електричного кабелю в підвальному приміщенні пологового відділення, повідомляє ГУ ДСНС у Херсонській області.

Відразу на пункт зв’язку 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини надійшла інформація від чергової медсестри про задимлення в пологовому відділенні. На місце події прибувають рятувальники і проводять розвідку. Працівник пологового відділення повідомляє, що всі пацієнти та медичний персонал з будівлі евакуйовані. Пожежні у свою чергу розгортають рукавні лінії та подають столи на гасіння пожежі із встановленням автомобіля на вододжерело. Площа пожежі становила близько 55 кв.м, підвал був весь задимлений. Існувала загроза суміжним та приміщенням розташованим на першому та другому поверхах.

Загалом у навчаннях взяли участь 10 осіб особового складу ДСНС України і 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

По завершенню навчань начальник Скадовського районного сектору обласної служби ДСНС Дмитро Турченко наголосив, що об'єкт за своїми параметрами не з простих і рятувальники професійно справилися з відпрацюванням варіантів тактичних можливостей під час гасіння пожежі такого формату.

По закінченню навчань рятувальники провели бесіду зі співробітниками пологового відділення щодо поведінки під час виникнення пожежі, евакуації людей з приміщення та нагадали правила користування вогнегасником.