Скільки «коштує» бізнес у Скадовську? 17 тисяч гривень штрафу

6 лет назад 0

Мораль цього випадку така. Відповідно до статті 42 Конституції України «Кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом». Це означає, що українці мають можливість вільно обирати чим та як займатися. Проте здійснювати таку діяльність необхідно виключно у правовому полі.

Наприкінці 2017 року фахівці управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Херсонській області здійснювали у м.Скадовську контрольно-перевірочні заходи щодо дотримання громадянами норм законодавства про державну реєстрацію суб’єктів господарювання.

Під час рейду на території кооперативного ринку представники фіскальної служби встановили скадовчанина, який займався підприємницькою діяльністю без державної реєстрації як суб’єкта господарювання. На підприємливого бізнесмена інспектори склали протокол про адміністративне порушення за ч.1 ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку провадження господарської діяльності), а матеріали щодо скоєного — направили до Скадовського районного суду Херсонської області.

Нехтування нормами законодавства коштує дуже дорого. А чи варте воно того, адже ми прагнемо збудувати європейські стандарти життя в Україні, а шлях до них пролягає саме через усвідомлення усіма членами суспільства необхідності вчасно сплачувати податки.

І от нещодавно, за результатами розгляду наданих фіскалами матеріалів суд визнав громадянина винним у вчиненні адміністративного проступку та постановив застосувати штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області