Судитимуть директора Федеральної служби виконання покарань РФ. Захопив пенітенціарні установи Херсонщини

7 месяцев назад 0

На Херсонщині судитимуть генерала-полковника внутрішньої служби, директора Федеральної служби виконання покарань Росії Андрія Гостєва за фактом вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади в Україні.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Установлено, що під час тимчасової окупації Херсонської області він брав участь у створенні та забезпеченні функціонування в регіоні територіальних органів та установ очолюваного ним у Росії відомства. 

Крім того, Гостєв зареєстрував за російським законодавством та підпорядкував собі захоплені українські установи виконання покарань. 

“Це призвело до незаконного збільшення обсягу його владних повноважень на тимчасово окупованій території Херсонщини в інтересах окупаційної адміністрації РФ”, – йдеться в дописі.

Його дії кваліфікують за ч. 1 ст. 109 КК України – позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

У серпні Аркадію Гостєву прокурори заочно повідомили про підозру в скоєнні дій, вчинених із метою захоплення державної влади в Україні.

Російських військових Віктора Бедрика та Олександра Чичкана судитимуть за жорстоке поводження з цивільним населенням, що проявилося в незаконному увʼязненні та катуванні.