Судитимуть гауляйтерку села Станіслав на Херсонщині за колабораціонізм

8 месяцев назад 0

Судитимуть гауляйтерку нині деокупованого села Станіслав Херсонської області Оксану Іванку за колабораціонізм. Вона обійняла посаду очільниці Станіславської громади при окупантах, а також сприяла проведенню незаконного референдуму в селі.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Оксана Іванко не пізніше кінця серпня 2022 року, сповідуючи проросійські погляди, добровільно погодилася обійняти посаду «голови військово-цивільної адміністрації Станіславської громади».

Як зазначається, 38-річна жінка розв'язувала питання роботи комунальних підприємств, працевлаштування робітників, виплати зарплати в рублях, проводила роботу з місцевими підприємцями щодо реєстрації їхньої діяльності за законодавством РФ. Як представниця незаконної влади вона активно займалася питаннями незаконного референдуму в селі Станіслав.

За вчинені кримінальні правопорушення їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

Раніше їй уже повідомляли про підозру в організації псевдореферендуму. Тоді ми писали, що Іванко до повномасштабного вторгнення працювала керівницею місцевого театру мініатюр «Мельпомена».

Сьогодні ми писали, що судитимуть колишнього молодшого інспектора «Північної виправної колонії № 90» в Херсоні за фактом колабораційної діяльності. Чоловік під вартою, де очікує на вирок суду. Його можуть ув’язнити на строк від 12 до 15 років із конфіскацією майна.