Василь Зеленчук відкрив екстремальні перегони в Олешківських пісках

6 лет назад 0

На території єдиної в Європі офіційної пустелі Олешківські піски на Херсонщині розпочалася найекстрімальніша гонка сезону з багі 2018 року. Саме вона наблизить учасників змагань до культової гонки світу – трансконтинентального ралі-марафону «Дакар».




Вперше в історії українського мотоциклетного спорту в Олешківських пісках проводиться одночасно ІІ етап змагань чемпіонату України та відкрився європейський сезон по бахах (спортивний різновид ралі рейду). Учасники змагань «Boss Baja Ukraine 2018» на найскладнішій ділянці бездоріжжя в Україні – 43 екіпажі гоночних автомобілів, мотоциклів та квадроциклів з різних міст України, Туреччини, Польщі, Росії та Чехії. За кермом – не лише мужні чоловіки, але й тендітні жінки!






«За три дні змагань екіпажі проїдуть більше 500 кілометрів. За сім років не було жодної такої складної та підступної траси, треба бути дуже уважним. Але водночас в Олешківських пісках – дуже гарно, тут шикарні локації», — ділиться враженнями організатор змагань Руслан Савкін.



«Горбиста територія, швидкісні ділянки, небезпечні повороти… На піску дуже важко, особливо влітку. Потрібно постійно тримати швидкість, а щоб це робити, необхідно мати нормальну техніку і фізичну силу. Те, що спортсмен сидить у багі за кермом – не говорить про те, що він не витрачає сил. Працює кожен м'яз, тільки скинув «газ», аби убезпечити себе, і все – ти загруз та зупинився», – розповідає голова Федерації мотоспорту Херсонської області та один з суддів змагань Дмитро Ільїн.

Екстремальні перегони в Олешківських пісках відбуваються за підтримки першого заступника голови Херсонської обласної ради Василя Зеленчука.




«Учасники змагань мені близькі по духу. В юності я займався мотокросом. І взагалі вже близько 50 років їжджу на мотоциклі. Вперше за кермо я сів у 7 років, з того часу «байки» я не полишаю. Люблю на вихідні відпочити за кермом "залізного коня". Перегони в Олешківських пісках – неабияке випробування, але насамперед учасники змагаються самі з собою. Нехай переможе найсильніший!» , – зазначив Василь Зеленчук під час відкриття перегонів.

Найекстрімальніша гонка сезону з багі 2018 року в Олешківських пісках триватиме три дні, ім’я переможців стане відомим 24 червня.