У держзраді підозрюється окупаційний заступник голови Каховки на Херсонщині Вадим Ктітор

7 месяцев назад 0

СБУ заочно повідомила про підозру в колабораційній діяльності та державній зраді 45-річному Вадиму Ктітору, окупаційному заступнику голови Каховки Херсонської області.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За даними слідства, мешканець Каховки у квітні 2022 року добровільно погодився стати заступником незаконного голови міста Павла Філіпчука.

Зазначається, що на цій посаді він веде прийом людей, займається питаннями захопленого окупантами житлово-комунального господарства Каховської громади, займається мобілізаційною підготовкою.

“Відомо, що Вадим Ктітор до повномасштабного вторгнення РФ в Україну працював фітнес-тренером, а навесні 2022 року був причетний до захоплення Каховської дитячо-юнацької спортивної школи й ПрАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування», де працював директором із виробництва його батько Ктітор Юрій Ананійович” – йдеться в дописі.

Зокрема, ЦЖР пише, що нинішню дружину звинуваченого Анастасію Ктітор окупанти призначили головою окупаційної ради муніципальних депутатів.

Анастасія Ктітор. Фото ЦЖР

Йому інкримінують ч. 5 ст. 111-1 та ч. 2 ст. 111 КК України – загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі окупаційній начальниці управління праці й соцполітики Голої Пристані Юлії Олександровій. Їй загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років.

Прокурори заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 57-річному херсонцю. Йому загрожує ув'язнення до 15 років.