У Херсоні громадськість об’єдналася в ЕКОкоаліцію

5 лет назад 0

Еко-активісти Херсонщини об’єднуються. В Херсонській обласній державній адміністрації відбувся перший круглий стіл «Екологія об’єднує до співпраці». Захід зібрав громадських активістів, науковців, представників держаних установ і небайдужих жителів області.
Вплив виробництв на довкілля області та міста; відсутність очисних споруд; використання фосфатних миючих; низька якість питної води; наявність непридатних добрив, що зберігаються просто неба; варварська обрізка та вирубка дерев; засоби боротьби з підпалами очерету та інше. Екологічних проблем й викликів, які нині гостро стоять перед Херсонщиною достатньо. І всіх їх потрібно вирішувати вже сьогодні, наголошує співголова коаліції екологів Херсонщини Ірина Зоря.
Головний меседж заходу – час діяти, а не писати стратегії та плани Тому спілкування учасників круглого столу підкріплювалося реальними пропозиціями щодо об’єднання наявних сил і ресурсів для розв’язання чітко визначених еко-проблем.
Керівниця еко-центру Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара Юлія Тищенко зазначає, Україна терміново повинна привести національне законодавство у відповідність до європейських стандартів за такими напрямками:
Європа – це розвинуте громадянське суспільство з активним населенням. Тому такі заходи та ініціативи є важливим кроком до європейської інтеграції, відмічає голова громадської ради при Херсонському міському голові Олександр Мошнягул.