У Херсоні судитимуть адвоката: під час окупації міста пішов на співпрацю з ворогом

8 месяцев назад 0

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо місцевого адвоката Кирила Доценка за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у липні 2022 року 46-річний херсонець добровільно пішов на співпрацю з ворогом. Він обійняв окупаційну посаду «начальника відділу правового забезпечення» в незаконно створеному органі – «Фонд майна Херсонської області».

Крім того, чоловік, заручившись підтримкою військових РФ, захопив місцеве підприємство. Він наймав працівників, відновлював виробництво продукції, контролював торгівлю нею та збирав прибуток.

Раніше ми писали, що йому повідомили про підозру. 

Судитимуть депутата Генічеської міської ради області від «ОПЗЖ» Богдана Казнавецького, який став першим заступником гауляйтера Генічеська. Йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Херсонська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишньої директорки Херсонської спеціалізованої школи I-III ступенів № 30 Оксани Барнаш за фактом колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору.