У Херсоні судитимуть експравоохоронця за фактом колабораційної діяльності

8 месяцев назад 0

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього правоохоронця за фактом колабораційної діяльності. Наразі обвинувачений утримується під вартою.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, обвинувачений під час тимчасової окупації Херсонщини працевлаштувався в окупаційний правоохоронний орган.

“Він обійняв посаду так званого «тимчасового виконувача обов’язків інспектора роти охорони об’єктів управління державної служби охорони при ГУ МВС Херсонської області», отримавши звання «молодшого інспектора»”, – йдеться в дописі.

Крім того, на псевдопосаді здійснював охорону об’єктів, сприяв встановленню та функціонуванню окупаційного правоохоронного органу на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Фото прокуратури

Судитимуть колишнього молодшого інспектора «Північної виправної колонії № 90» в Херсоні за фактом колабораційної діяльності. Чоловік під вартою, де очікує на вирок суду. Його можуть ув’язнити на строк від 12 до 15 років із конфіскацією майна.

Також судитимуть експоліціянта Сергія Калініна з Голопристанського райвідділу поліції ГУНП у Херсонській області за колабораціонізм. Йому винесуть вирок заочно в Херсонському міському суді.