У міскраді Херсона розповіли, як мешканцям багатоповерхівок можна користуватися ліфтами

2 года назад 0

Користування ліфтами під час дії воєнного стану обговорювали у Херсонській міській раді. Заступник міського голови Володимир Пепель зібрав у міськраді представників ліфтових організацій, аби вирішити питання поповнення ліфтових карток. Як запевнили в ТОВ «XXI сторіччя – Херсонсервіс» та ПрАТ «Херсонліфт», містяни можуть поповнювати ліфтові картки й далі користуватися ліфтами.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Херсонської міської ради.

Володимир Пепель зауважив, що у «висотках» також живуть люди, які не можуть вийти, аби поповнити картки – за станом здоров’я, віком чи обставинами. Яким чином діяти у таких випадках? Представники ліфтових організацій зазначили, що є декілька варіантів поповнення карток:

1.       Прийти до вже відомих точок поповнення (їхні адреси не змінилися, перелік нагадаємо нижче) й за готівку зробити поповнення.

2.       Люди, які не можуть самостійно поповнити картку, звертаються до голів ОСББ чи керуючих компаній, там формується список таких людей і організація привозить поповнені картки відповідно до списку.

3.       Якщо голови ОСББ чи керуючих компаній, враховуючи ситуацію воєнного стану, приймають рішення заблокувати карткоприймач й користуватися ліфтом без карток, вони пишуть відповідну заяву до ліфтової організації й можуть здійснювати безготівковий розрахунок, розміром не менше 50% вартості обслуговування за місяць на період воєнного стану.

Вартість поїздок залишається незмінною.

Головам районних у місті рад дали завдання поставити голів ОСББ та керуючих компаній до відома.

Адреси, за якими розміщені пункти поповнень коштів ліфтових карток

ТОВ «XXI сторіччя – Херсонсервіс»:

1.       Івана Богуна, 109.

2.       Житлоселище, Комкова, 90 (магазин «ОДА»).

3.       Іллюші Кулика, 29.

4.       Бериславське шосе, 4

5.       Острів, ринок.

6.       Острів, магазин «Мобіллюкс».

Пункти працюють з 10:00 до 13:00.

ПрАТ «Херсонліфт»:

1.       Карбишева, 11.

2.       Комкова, 92.

3.       Миру, 10.

4.       Лавреньова, 3, ЖЕУ «Україна».

Пункти поповнень працюють з 09:00 до 15:00.

Слідкуйте за оновленою інформацією на дошках оголошень.

У міськраді нагадали, що користуватися ліфтами під час комендантської години заборонено. Комендатська година на території Херсонської територіальної громади діє з 20.00 до 06.00 ранку.

Водноча жителі міста цікавляться, чому не обговорили питання безготівкової системи поповнення ліфтових карток, адже зараз існує велика проблема у містян з готівкою. А дехто пропонує зробити користування ліфтами під час війни безкоштовним, адже людям і так важко.