У Новій Каховці розпочали роботу з боржниками, які ухиляються від сплати податку за користування землею

2 года назад 0

Перший заступник міського голови Нової Каховки Олег Тарабака провів перше засідання комісії по визначенню та відшкодуванню збитків від несплати податку власниками землі та землекористувачами на території міської територіальної громади.

Про це повідомила прес-секретар Новокаховського міськвиконкому Ірина Дахновська.

Комісія в складі начальника Управління Держгеокадастру Івана Броніна, головного спеціаліста відділу земельних відносин та комунальної власності Надії Гайбури, депутатів Новокаховської міської ради Ірени Лепень та Олександра Афанасьєва, в.о начальника екологічної інспекції Олександра Лимаря, начальника юридичного відділу Тетяни Шведової та в.о. начальника управління містобудування та архітектури Оксани Лимар начальниці Новокаховської ДПІ Галини Серебрянської розглянули питання стосовно суми збитків, які поніс місцевий бюджет від несплати земельного податку та орендної плати за користування земельними ділянками на території Новокаховської територіальної громади.

Так, приватне підприємство “РА”, АТ “Інвестиційна компанія ІНВЕСТСЕРВІС”, ПП “СОФІЯ-В”, ряд фізичних осіб-підприємців та землекористувачів заборгували місцевому бюджету у вигляді несплати коштів за землекористування більше 100 тисяч гривень кожний. Всі власники майна мали договори, які вичерпали термін дії та не були поновлені. Тому у податкових органів наразі немає підстав для нарахування плати за землекористування.

Згідно рішення комісії будуть складені акти про відшкодування збитків, затверджені виконкомом та направлені власникам нерухомого майна щодо визначення порядку відшкодування плати за користування землею.

На першому засіданні комісії були винесені питання, які стосуються боржників лише на території Козацького старостинського округу. Робота буде продовжена на наступних засіданнях комісії, адже суми заборгованості власниками нерухомого майна перед бюджетом громади великі, і можуть слугувати суттєвою статтею наповнення місцевого бюджету, про що неодноразово наголошував міський голова Володимир Коваленко.