З лівобережжя Херсонщини вдалося повернути трьох дітей

7 месяцев назад 0

У співпраці з міжнародною організацією Save Ukraine вдалося повернути з окупованої Херсонщини на підконтрольну територію ще трьох дітей.

Про це повідомила Херсонська МВА.

Зазначається, що п'ятирічну Оленку 4 лютого минулого року влаштували до центру соціально-психологічної реабілітації "Радість" у Каховці. Мати  достатньо не дбала про дівчинку. 

Після окупації, рятуючи Оленку від примусової депортації, її влаштували в родину каховчан, потім в іншу родину. За допомоги волонтерів Оленку повернули на підконтрольну територію: зараз вона в Києві, ідеться в дописі.

Також повернули 13-річну Ганну й 11-річного Ярослава. Вони з багатодітної родини. Сім'я отримувала всі види державної соцдопомоги, інформує адміністрація.

Однак, повіривши роспропаганді, рік тому батько відправив старших дітей на "оздоровлення" до Криму. У голосових повідомленнях родині дівчина весь час плакала й молила про повернення, зазначається в дописі.

Аби повернути дітей із непідконтрольної території, волонтери витратили понад 3 місяці. Урешті мати змогла завдяки їм забрати сина й доньку, які після "оздоровлення" опинилися без супроводу дорослих у Генічеській лікарні, інформує адміністрація.

У вересні одинадцятеро дітей вдалося повернути на підконтрольну Україні територію з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонської області. Тоді повідомлялося, що з початку року на підконтрольну територію повернули 112 дітей Херсонщини.

Також 1 вересня на підконтрольну територію України повернули 11 дітей із тимчасово окупованої Херсонської області.