За добу у двох районах поліцейські затримали підозрюваних у наругах над могилами

5 лет назад 0

У Високопільському та Бериславському районах працівники поліції затримали підозрюваних у наругах над могилами. У першому випадку чоловік викрадав металеві швелери з-під пам’ятників, у другому випадку жінка викрадала вінки з могил. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

У Високопільське відділення поліції надійшло повідомлення від жительки одного з сіл, що на цвинтарі пошкоджено кілька могил. На місці події слідчо-оперативна група нарахувала 7 пошкоджених поховань, де з-під пам’ятників невідомий вкрав металеві швелери.

Зловмисника з тачкою викрадених швелерів поліцейські затримали через 20 хвилин по дорозі в сусіднє село Дніпропетровської області.

Затриманим виявився 25-річний раніше судимий житель сусідньої області. У нього вилучили викрадені металеві труби, які він планував продати. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.297 Кримінального кодексу України «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого».

У Бериславський відділ поліції надійшло повідомлення від жителів одного з сіл, що на цвинтарі зникають вінки з нещодавніх поховань. На місце виїхали дільничні офіцери поліції. Під час відпрацювання території неподалік від цвинтаря поліцейські побачили жінку, яка спалювала вінки.

Зловмисницею виявилася 56-річна жителька села, раніше судима за аналогічні злочини. Вона спалювала вінки, а металеві каркаси здавала на металобрухт. Всього жінка викрала 8 вінків, приблизна сума збитків становить 1000 гривень. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст.297 Кримінального кодексу України «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого».