За липень із Херсонщини евакуювалося 3600 людей, але люди повертаються, аби навести лад у своїх оселях після повені

9 месяцев назад 0

З періоду деокупації з Херсонської області евакуювали 37 тисяч осіб, з них 4,5 – це діти, за липень – 3600. Майже кожного дня виїжджає 100-150 людей.

Про це повідомив начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору”.

“Виїжджають, коли безпекова ситуація погіршується, але також і повертається багато”, – додав він.

За його словами, люди повертаються, аби дізнатися про стан своїх домівок після підриву росіянами Каховської ГЕС.

“Для того, щоб відкрити свої оселі, впустити туди спеціалістів, комунальників, які допоможуть винести сміття, обробити санітарними засобами від грибка будинки”.

Зокрема, їм треба впустити комісії, які обстежують пошкоджене житло після затоплення та складають акти. Після чого люди зможуть подаватися на отримання допомоги.

“Для евакуації звертатися можна до нас на гарячу лінію 800-101-102. Ви можете отримати всю інформацію про те, як виїхати”, – розповів Толоконніков.

Нагадаємо, Уряд затвердив порядок надання одноразової грошової допомоги населенню за втрачений врожай унаслідок підриву окупантами греблі Каховської ГЕС.

Власники житла, чия оселя була знищена, зможуть подати заяву на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку. Зробити це можна через застосунок Дія.