Заочно судитимуть псевдодиректорку школи №3 в Бериславі за колабораціонізм

6 месяцев назад 0

Щодо псевдодиректорки школи №3 в Бериславі працівники слідчого управління поліції Херсонщини скерували на розгляд суду обвинувальний акт. За колабораціонізм їй можуть загрожувати виправні роботи на строк до 2 років або арешту на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Про це повідомляє  поліція Херсонської області.

За даними “Вгору”, ідеться про 60-річну Ірину Радіонову. Раніше вона викладала російську мову, потім стала заступником директора з навчально-виховної роботи та викладачкою зарубіжної літератури.

Поліціянти встановили, що жінка на початку серпня 2022 року добровільно погодилася на пропозицію окупаційної влади очолити міську школу №3. Вона одразу почала впроваджувати навчальний процес за стандартами держави-агресора. 

Першою чергою вона за власним підписом видала документи, якими затверджувалося, що навчальний процес і спілкування в школі буде відбуватися винятково російською мовою. Також жінка контролювала прийняття на роботу вчителів і інших працівників, забезпечувала виплату зарплати в рублях. 

Орім цього, псевдодиректорка систематично проводила збори, де виголошувала підтримку Росії, ідеться в дописі.

Про підозру зловмисниці повідомили заочно, адже перед деокупацією вона втекла із лівобережжя Херсонщини. 

Псевдодиректорці загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешту на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, про підозру в державній зраді повідомили директору херсонської школи Олександру Білоусу. Він впроваджував стандарти освіти РФ в окупованому Херсоні.