ЗСУ змусили російську армію відтягнути свої позиції на лівому березі. Гуменюк про збільшення авіаударів по Херсонщині

6 месяцев назад 0

ЗСУ змусили російську армію відтягнути свої позиції на лівобережжі Херсонщини.

Про це повідомила в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, унаслідок цього зменшилася кількість артилерійських обстрілів правобережжя, але натомість російські сили почали частіше атакувати правий берег з авіації.

“Зокрема, і використання, до прикладу, тактичної авіації, яке останнім часом серйозно підвищилося в загальних цифрах зведень над правим берегом – це виправдання того, що артилерія вже не всюди може діставати. І ворог намагається так створити собі штучні перемоги, руйнуючи мирну цивільну інфраструктуру, руйнуючи економіку регіону та намагаючись у килимовий спосіб руйнувати населені пункти на правому березі”, – розповіла речниця.

Також вона зазначила, що Сили оборони України досягають непоганих результатів у контрбатарейній боротьбі.

“Але висвітленню це поки не підлягає саме для того, щоб результат був дуже потужним і зафіксованим, щоб це не було такою короткочасною перемогою”, – додала Гуменюк.

Наталія Гуменюк назвала причину зміни командувача армії Росії на Херсонському напрямку:

«Вище військово-політичне керівництво незадоволене тим командуванням. І вимагає змін. Уже не вперше в нашій зоні відповідальності такі потужні та гучні зміни, які (призводять – ред.), як це казав генерал Суровікін – до прийняття складних рішень».

Також Медіаплатформі “Вгору” Наталя Гуменюк прокоментувала інформацію про ймовірне звільнення Кринків на Херсонщині.

Нагадуємо, імовірно, у Росії змінили Олега Макаревича – командувача окупаційним угрупованням військ "Дніпро", яке діяло на Херсонському напрямку.