На зборах в Одесі АМУ спільно з представниками стивідорних і експедиторських компаній домовилися про порядок електронного оформлення вантажів

2 года назад 0

Учора, 18 лютого,  на нараді в Одеському порту домовилися про створення робочої групи з питань впровадження змін до Постанови Кабінету міністрів №451.

Адміністрація морських портів України, повідомляє на сторінці у соцсетях, що на нараді, спільно з операторами терміналів та експедиторами Одеського порту було обговорено зміни до Постанови КМУ №451, яка регулює процедури електронного оформлення вантажів та транспортних засобів в пунктах пропуску через державний кордон.

Підчас розширеної наради в Одеському порту в.о. Голови ДП «Адміністрація морських портів України» Олександр Голодницький ознайомив представників компаній-портових операторів та експедиторських компаній з ініціативою Уряду про дерегуляцію у сфері попереднього електронного контролю товарів, які проходять через морські порти.

 «Інтеграція нових IT-продуктів у діючу інформаційну систему, якою сьогодні користуються більше тисячі компаній і державні контролюючі органи – це справа не одного дня. Тому ми бачимо своє завдання у тому, щоб скоординувати роботу всіх суб’єктів господарювання і контролюючих органів таким чином, щоб система попереднього електронного контролю вантажів і транспортних засобів працювала ритмічно, без збоїв. Безумовно, усе це буде робитися у тісній координації з державними органами і представниками портових бізнесів,» — прокоментував Олександр Голодницький.

Результатом обговорення змін до Постанови КМУ №451 стало рішення про створення міжвідомчої робочої групи для забезпечення пов’язаного з впровадженням нового IT-продукту перехідного періоду, комфортного для всіх учасників портового співтовариства.