«Армія РФ авіацію застосовує з пересторогою, намагаючись знайти нові пускові рубежі». Гуменюк про ситуацію на Херсонщині

4 месяца назад 0

Сьогодні російські військові продовжували обстрілювали Херсонщину з використанням балістичного озброєння. Зокрема, атакували ракетами "С300" потужності регіону — промислові та соціальні, де люди можуть отримувати допомогу.

Про це у марафоні "Суспільне. Спротив" заявила начальниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня України  Наталія Гуменюк.

За словами Гуменюк, основний акцент армія РФ робить на артилерію, адже вона здатна працювати й за поганих погодних умов. Також російські військові активно використовують FPV-дрони та інші види безпілотників.

"Це така собі заміна авіації та компенсація нестачі артилерії. Там, де нам вдається вибивати вогневі позиції, вони намагаються розгорнути пункти запуску безпілотних літальних апаратів і тиснути в такий спосіб, але повітряна ситуація поки що на нашому боці",  — говорить вона.

Наталія Гуменюк додала, що загальна ж ситуація полягає в тому, що військові РФ намагаються розосередити зусилля українських захисників по всій лінії бойового зіткнення.

"Авіацію вони застосовують з пересторогою, намагаючись знайти нові пускові рубежі для запуску КАБів та некерованих ракет, які почали застосувати по лівому берегу. Це вони почали робити рідше, приблизно раз на тиждень з прикриттям в авіаційній парі, коли один літак виконує бойове завдання, другий його прикриває, в тому числі із застосуванням проти радіолокаційних ракет",  — каже начальниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

Раніше Сили оборони півдня повідомили, що протягом дня 1 січня українські захисники знищили один розвідувальний та два ударні безпілотники РФ на Херсонщині.

Протягом доби 7 січня 2024 року російські військові дев'ять разів безрезультатно штурмували позиції Сил оборони на лівобережжі Херсонщини.

Раніше ОК "Південь" повідомило, що протягом минулої доби 7 січня 2024 року на лівобережжі Херсонської області Сили оборони знищили два спостережні пункти РФ та польовий пункт боєпостачання.