ФСБ обвинуватила французьке судно у перевезенні вибухівки в Україну та не дозволила йому прохід Керченською протокою

9 месяцев назад 0

ФСБ заборонила балкеру Bmo River (IMO 8511914, flag Palau), який належить французській компанії, прохід Керченською протокою і наказало йому залишити те, що окупанти називають «територіальними водами РФ». Підставою для такого рішення стало обвинувачення у тому, що раніше судно нібито перевозило вибухові речовини в Україну.

Про це йдеться в , оприлюдненій на сайті ФСБ РФ. 

Як зазначається, 26 липня «в ході проведення робіт із запобігання терористичним і диверсійним діям і забезпечення безпеки судноплавства» суховантаж BMO River, який прямував для завантаження зерном з турецького міста Синопа через Керченську протоку до Ростова-на-Дону, був зупинений для огляду. У трюмі і на поверхні рятувальної шлюпки нібито були виявлені «сліди вибухівки динітротолуол і тротил».

«Встановлено, що в червні та липні цього року судно двічі заходило в український морський порт Рені (Одеська область). Ухвалено рішення про заборону проходу судна під судноплавною аркою транспортного переходу через Керченську протоку з подальшим його вибуттям за межі територіального моря РФ», – йдеться в повідомленні ФСБ. 

Судно BMO River під прапором Палау належить французькій компанії BULK CHARTERING RHONE MEDITERRANEE – NANTES SAINT NAZAIRE.
Раніше ФСБ повідомила, що 22 липня нібитот виявила сліди вибухівки в трюмі іншого іноземного вантажного судна, яке також йшло з Туреччини в порт Ростова-на-Дону для завантаження зерном. Йому також не дозволили прохід Керченською протокою.

Як з’ясував ЦЖР, в липні на судні під прапором Панами росіяни вивезли крадене українське зерно з Бердянська до турецького порту Самсун.