Гуменюк назвала основні «інструменти» рф для атак на лівому березі Херсонщини

3 месяца назад 0

Росіяни в основному атакують лівий берег Херсонської області за допомогою піхотних штурмів і боїв зі стрілецької зброї, а не з використанням бронетехніки.
Основні "інструменти" росіян для атак на лівому березі Херсонщини – це піхотні штурми й намагання проводити стрілецькі бої. Про це повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону, передає .

На запитання який основний інструмент атаки росіян на лівому березі, Гуменюк відповіла:

"Потрібно розуміти, що штурм позицій на лівому березі – це наближення фактично піших груп ворожих до наших позицій й намагання проводити стрілецькі бої. Бронетехніку вони так й не застосовують, це все схоже більше на "м'ясні" штурми, але водночас вони застосовують по нашим і дрони, і артилерію, мінометні розрахунки намагаються використовувати".

За її словами, росіяни в подвір'ях приватних осель розташовують свої позиції, бронетехніку, розгортають станції спостереження.

"Що стосується нашої протидії, то тут контрбатарейна боротьба спрямована на більшу дистанцію й наша артилерія знаходиться на правому березі, враховуючи ширину самого Дніпра, потребуємо влучань та корегування цілей на лівому березі через те, що дійсно в подвір'ях приватних осель окупанти розташовують свої позиції, бронетехніку, розгортають станції спостереження" , — розповіла Гуменюк.