Херсонські пропагандисти пишуть про сотні чоловіків, які начебто подали заяви в батальйон імені Маргелова

8 месяцев назад 0

Підконтрольні російським окупантам пропагандисти стверджують, що в створений російськими окупантами «батальйон імені Маргелова» начебто подали заяви сотні мешканців окупованої частини Херсонської області.
Зокрема, такі повідомлення розповсюджує херсонський прокремлівський телеканал «Таврія».
Пропагандисти цитують російського сенатора Костянтина Басюка, який представляє окуповану частину Херсонщини в раді федерації РФ.
На даний момент у Херсонській області немає планів мобілізації населення, але сотні чоловіків уже подають заяви на вступ до добровольчого загону №33 імені В. Ф. Маргелова, —  каже Костянтин Басюк.
Він сказав це під час зустрічі з окупаційним воєнкомом, прізвище якого, а також обличчя херсонські прокремлівські пропагандисти приховують.
Але, судячи з того, що окупаційні пабліки, в тому числі і Telegram-канал «Таврії», часто публікують об’яви про вакансії в «батальйоні», створений окупантами підрозділ має відчутні кадрові проблеми. Тому твердження Басюка навряд чи можна вважати достовірним.
Нагадаємо, нещодавно батальйон ім. Маргелова розмістив об’яву про вакансії на посади зв’язківців і спеціалістів з інформаційних технологій із, зокрема, такою вимогою для претендентів як вміння вільно працювати з платформою Linux. Саме на платформі Linux створені кілька операційних систем, які пристосовані саме для використання хакерами, бо мають інструментарій для несанкціонованого моніторінгу баз даних, а також для втручання в ці бази.