Японія запровадила санкції проти “сенатора” від Херсонщини та колаборанта, який очолює дитячий будинок

4 месяца назад 0

Японія запровадила санкції та готова заморозити активи 35 російських осіб, серед яких – представники Херсонської області та інших окупованих регіонів. До нового санкційного списку увійшли так званий “сенатор” від Херсонщини Константин Басюк і “директор” Олешківського дитячого будинку-інтернату Віталій Сук.  

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на МЗС Японії.

“Токіо планує заморозити активи сенатора від Херсонщини Костянтина Басюка. Під санкції також потрапив Віталій Сук – директор дитячого будинку Херсонської області”,  – йдеться у повідомленні.

Константин Басюк – росіянин, який після окупації Херсонщини був радником так званого “губернатора” Херсонщини Володимира Сальдо. 20 грудня 2022 року призначений сенатором Російської Федерації, представником виконавчого органу державної влади Херсонської області у Раді Федерації.

Віталій Сук – до війни очолював МПП “Світлофор Плюс”  у місті Херсон. Добровільно і за власною ініціативою пішов на співпрацю з окупаційною владою, обійняв посаду директора будинку-інтернату дітей-інвалідів м. Олешки. Причетний до викрадення і вивезення дітей з метою їх депортації на територію тимчасово окупованого Криму та подальшого переміщення до країни-агресора.