Італійський «журналіст» побував на окупованій частині Херсонщини і позаздрив павичам

1 неделя назад 0

«Здравствуйте, меня зовут Андреа Лучіді. Я — італьянскій воєнний кореспондент. Я жіву в Люганскі с ноября двадцать второй год. I ето первий раз здесь в Херсонской області, где я могу відєть, ну, как сітуация. І сітуация спєцальна»,  — сказав на камеру російського пропагандиста з позивним Lex з окупаційного агентства News Front невисокий бритоголовий молодик. Lex представив його «італійським военкором» і «нашим колегою з міжнародного ЗМІ». Після того «колега» без жодних доказів повторив всі російські наративи про «обстріл українською стороною Олешків мінами-пелюстками», «полювання українських дронів за мирним населенням», «підрив українцями греблі Каховської ГЕС» і т.д.

Після того «італійський военкор» брехав вже окупаційному інформагентству «РИА «Новости»: «Я бачив будинки, які українські війська обстрілювали, бомбардували. Все це злочин проти мирних жителів. Я бачив особисто». І ще одна цитата про зоопарк «Асканія-Нова» з того ж інтерв’ю: «Павичів я бачив і в Європі, але тут вони вільні, це спеціально: тут інша атмосфера».

То хто ж такий цей лисий тип, який заздрить «вільним павичам»? Запорізький центр розслідувань, який цитує видання «Детектор Медіа», називає Андреа Лучіді псевдожурналістом, який вже не раз використовувався у російській пропаганді. Наприклад, так, як треба окупантам, розповідав про Маріуполь. У нього — небагато підписників у соцмережах, а основними платформами для виступів є російські засоби масової пропаганди.

Мабуть, переживаючи, що «колезі» мало вірять, Lex додав, що на Херсонщині він ще і ледве не потрапив під атаку українського дрона. Якби ж то!

Борис ВИНОГРАДОВ,