Конкурс з одним учасником: “радник” Колихаєва буде відповідати за парковки у Херсоні 

2 года назад 0

Херсонська міськрада оголосила результати конкурсу із визначення оператора місцевих парковок. Як повідомляється на сайті міської ради, цим оператором залишиться комунальне підприємство “Сервіс-Центр”.

Як стало відомо з власних джерел, “Сервіс-Центр” став єдиним учасником цього конкурсу. Тепер затвердити результати конкурсу від Департаменту міського господарства має виконавчий комітет. 

Варто нагадати, що у грудні минулого року очільник Херсона Ігор Колихаєв заявив, що планує ліквідувати комунальне підприємство “Сервіс-Центр” . За його словами, від діяльності “Сервіс-Центру” бюджет громади майже нічого не отримував, а керівництво комунального підприємство “з’їдало більшість зароблених коштів”. Колихаєв зазначив, що всі міські парковки будуть передані на баланс Департаменту міського господарства. 

Після заяви Колихаєва, очільник КП “Сервіс-Центр” Георгій Колодяжний написав заяву про звільнення. Його місце зайняв скандальний радник Колихаєва Борис Вейшторт. І після призначення останнього політика щодо парковок різко змінилася, як бачимо з результатів конкурсу та відсутність процесу ліквідації комунального підприємства. 

Додамо, що Борис Вейшторт відомий своєю проросійською позицією. Він має паспорт громадянина РФ, який було отримано в анексованому росіянами Криму. Вейшторт вів бізнес на півострові після окупації та допомагав росіянам організовувати вибори. Його компанія була учасником будівництва так званого “керченського мосту”. В 2018 році від два інтерв’ю радіо “Звєзда” Міноборони РФ про “мост” та успішну реалізацію цього проекту кремлівських окупантів. 

З посади радника Колихаєва Бориса Вейшторта було звільнено зі скандалом, після оприлюднення згаданої інформації про російське минуле. Депутати міськради, члени фракції “Європейська солідарність” подали до СБУ заяву з вимогою перевірити діяльність Вейшторта. Та чи відреагувала на неї Служба безпеки України, невідомо. 

Також Борис Вейшторт контролює будівництво сміттєпереробного заводу у Херсоні – спільний проект міської влади та німецьких інвесторів.