На Херсонщині окупанти продовжують «ремонтувати» вже відремонтоване

2 недели назад 0

Кажуть, що гроші не пахнуть, проте усюдисущий «сенатор» Ігорь Кастюкєвіч їх запах відчуває настільки гостро, що щойно вони з Росії на Херсонщину надходять, він вже поряд. А щоб їх було більше, сам подає запити на виділення коштів для так званого ремонту.
Так, у Скадовську, наприклад, за партійними проектами «Єдиної Росії» нині збираються «ремонтувати» спортзал і краєзнавчий музей. Лише останній має у цьому році отримати 3 800 000 рублів! «Все, що пов’язано з соціальною сферою — пріоритетні проекти партії «Єдина Росія», — написав Кастюкєвіч у своєму телеграм-каналі. — Не хочеться, щоб виділені кошти були витрачені на створення умов, які були колись 20 чи 30 років тому. Хотілося б, щоб було все сучасно, зручно і перспективно».
Приблизно так само, як у Генічеській школі № 3, яку російські будівельники обідрали і кинули. Є серед проектів «Єдиної Росії» й інша школа — Вадимівська у Преображенці Каланчацького «муніципального округу». «Сенатор» вже і там побував. Надто вже манять його ті 118 мільйонів рублів, які за даними пропагандистів, виділила на ремонт зі свого федерального бюджету республіка Мордовія — регіон-«шеф».Найперше, за вказівкою непроханого гостя, у школі мають «відродити» кабінети праці. Окупантам же потрібна робоча сила хоч з мінімальними навичками. Постійно «опікується» Кастюкєвіч, як вже писав newday.ua, і будівництвом «будинку дитини» у селі Воскресенському Новотроїцького «округу». Окупаційна «Комсомольская правда» повідомила, що регіон-«шеф» Рязанська область вже виділила на його ремонт 13 мільйонів рублів додаткового фінансування.За всіма ознаками, там збиратимуть дітей для подальшого вивезення у Росію. Так званий уповноважений з прав дитини у Херсонській області, появу якого анонсував інший «сенатор» Константін Басюк, має у цьому допомогти.

Богдан СТРАЖАК,