Одним з херсонських піарників Володимира Сальдо був громадянин РФ

7 месяцев назад 0

Херсонець Андрій Гриценко, який багато років працював в піар-оточенні Володимира Сальдо виявився громадянином Російської Федерації.
Копію його російського закордонного паспорта знайшли під час обшуків в одному з приміщень, що напряму не повʼязане із Володимиром Сальдо, але належить йому через третіх осіб.
Документ лежав там разом із нотаріальними довіреностями від Гриценка, тож в справжності його сумнівів немає.
З документу стає зрозуміло, що уродженець Краснодарського краю Гриценко отримав паспорт в Одеському консульстві РФ у листопаді 2008 року. Очевидно, що на той момент він мав російський паспорт.
З довіреності ми дізналися, що в 2007 році він отримував тимчасову посвідку на проживання в Україні.
На той момент він мінімум 10 років працював в Україні, мав власні медіа в Херсоні та активно піарив Володимира Сальдо.
Відомо, що в 1980 році він закінчив Казанське суворовське училище, а у 1984 році – Полтавське училище звʼязку. До кінця 90-х він служив в армії, при чому, не зрозуміло, в якій саме.
З травня 1998 року Андрій Гриценко вже працював генеральним директором “Авторадіо Херсон” – популярної FM станції, яка з 2003 року активно піарила Володимира Сальдо, який вперше став мером. У 2004 році Гриценко заснував щоденну газету “Городянин та городянка”, яку продавали в комунальному транспорті. Ціна газети була символічною — 5 копійок.
Андрій Гриценко
В редакції газети працював Євген Білий, який в 2022 році перейшов на бік росіян і очолив окупаційну газету “Наддніпрянська правда”,