Окупаційна агітка друкує казки сальда

6 месяцев назад 0

Схоже, фейковому губернатору Херсонщини не дає спокою слава Ганса Крістіана Андерсена чи Шарля Перро. Так, сальдо теж складає казки. Але, поки вийде книжка, не чекає, а дає для друку окупаційній агітці «Надднепрянская правда». Те, що окупанти називають «газетою», продовжують друкувати у видавництві «Таврида» у тимчасово окупованому Сімферополі.

У черговому номері 40 агітки на 2 сторінці сальдо взялось фантазувати на тему «рейду на правобережжя». Мовляв, російські військові успішно висадились на правому березі Дніпра: «Розвідники знищили ворожий спостережний пункт. Особовий склад противника на цьому СП ліквідований, зброя, засоби спостереження приведені у непридатність. Бійці йшли без нічого і з собою у якості трофею захопили прапор однієї з частин українських збройних формувань і документи».

Воно і зрозуміло — треба ж щось вигадувати, коли наші славні ЗСУ ведуть успішні дії на лівому березі.

На 9 сторінці зрадник видав ще страшнішу казку: «На правобережжі у районі сіл Іванівка і Новотягинка загородзагін з національної гвардії та іноземних найманців розстрілював солдатів, які відмовились форсувати Дніпро».

Побріхує сальдо і на першій шпальті, де йдеться про його візит у дитячий центр «Океан» поблизу Владивостоку, де відпочивають школярі з окупованої Херсонщини: «Одночасно з цим відвідують шкільні заняття, щоб не відстати по навчанню». Немов вдома вони вчились! Катастрофічний брак вчителів і ремонти у школах, які незрозуміло коли закінчаться, не дають нормально вчитись. Як приклад, можна привести учнів школи № 3 у Генічеську — колись найбільшої і найновішої у місті. Через кількамісячний ремонт діти змушені ходити у школу № 2, яка розміщена, м’яко кажучи, не поряд. Ще й не всі вчителі там є. Наприклад, через відсутність викладача математики вони змушені цей предмет прогулювати…

Ні, як казкар сальдо — ніякий. А от виродок казковий!

Борис ВИНОГРАДОВ,