Окупанти на Херсонщині посилюють терор через свої невдачі

3 месяца назад 0

Після недавніх часткових ротацій і в'їздів співробітників спецслужб Росії та колишніх вагнерівців, на сьогодні фіксується чергове збільшення терору мирного населення. Це відзначалося ще у грудні, за критеріями зниклих або викрадень тощо, пише телеграм-канал.

Основний інтерес окупантів націлений на чоловіків будь-якого віку. Так було й раніше, але обставини поступово змінюються. Наразі почастішали перевірки саме на вулицях (документи/телефон) і само собою вони продовжуються на постах, як і раніше.

На блокпостах досить сильно зріс інтерес до українських сім-карток та почастішали випадки їх вилучення. Уже кілька тижнів активно відбирають їх як у чоловіків, так і жінок.

  • “Важливо усвідомлювати, що війна продовжується і незважаючи на евакуацію безлічі людей з лівого берега, там до сьогодення залишається чимало наших людей і громадян. Вони у себе вдома, для них це місце, де більшість з них провели практично все своє життя, воно залишається ними домом і навіть незважаючи на окупацію армією Росії”, — йдеться у повідомленні.

Як і раніше, тривають вогневі ураження загарбників і наступні фільтрації після них. Оскільки солдатня Росії часто не розуміє або не знає «причин своєї поразки», то причини невдач дуже часто намагаються шукати в навколишньому мирному населенні.

Підозри можуть виникати без жодного приводу, а причиною може стати просто переміщення, яке здається комусь із солдатів Росії підозрілим.

Скорочення щільності населення грає їм на руку, їм простіше у черговій хвилі посиленої фільтрації. Вони стали менше побоюватися якогось резонансу, їхні служби не відчувають навантаження даними саме через поступове зменшення «нефільтрованого населення» у прифронтових зонах.

Безліч військових злочинів поки що так і залишатимуться таємницею
Насправді виходить, що статистично багатьох жителів рятує від небезпеки лише просте правило: менше пересуватися та менше потрапляти до уваги окупаційних військ.

Така тривала окупація лівобережжя робить її вже зовсім не тим, що багато хто бачив у Херсоні.

Безліч військових злочинів поки що так і залишатимуться таємницею, оскільки розповіді про їх подробиці (у публічному полі) можуть завдати шкоди родичам жертв цих злочинів, які продовжують перебувати в окупації.