Оперний співак виконав у Генічеську пісню найманців «вагнера»

4 месяца назад 0

Останнім часом на окуповану частину Херсонщини аж занадто зачастив непотріб з росії. І не лише політичний чи бізнесовий, а і культурний. Представником останнього є сєргєй москальков — оперний співак-пропагандист.

Колишній соліст московського музичного театру «Гелікон-опера» виступив для колаборантів з окупаційного центрвиборчкому, яких за невідомо звідки взятий «героїзм» нагороджували у Генічеському центрі культури і дозвілля. Після того непроханий гість розповів пропагандистам окупаційного телеканалу «Таврия», що «готовий з задоволенням приїжджати і займатись зі співаками» і «виконувати ті самі італійські арії», щойно буде «створено камерний оркестр». А закінчив співак свій перший (і, сподіватимемось, останній) незаконний візит на окуповану Херсонщину виконанням у самісінькому центрі Генічеська (неподалік історичної споруди, у якій більше століття тому розміщувався театр «Ренесанс») пісні бійців пвк «вагнер».

Разом з озброєним терористом у балаклаві москальков проспівав пісню «Бахмут». Починається вона з нецензурних виразів, а далі має такі слова: «И каждого подсвиночка мы будем по затылочку // Бить русскою дубиночкой с ночи до утра // Из Африки, из Сирии летят-летят валькирии // Несут-несут валькирии молоты в руках…» Далі все у подібному ключі. Закінчується ж «вагнерівська» «частівка» кількаразовим повторенням слів: «Империя будет жить». Ну, це навряд чи. А поки що дуже прикро, що на світі живуть такі, як москальков.
На російському сайті з пошуку репетиторів читаємо про нього, що він має великий стаж викладання — 27 років, з 1995 по 2001 рік був солістом «Гелікон-опери», 20 років працював запрошеним артистом Большого театру, 15 років -художнім директором і солістом театру «російська опера». Стажувався співак, як сам запевняє, у італійського баритона Ренато Брузона. За свої послуги репетитора з вокалу, академічного і оперного вокалів, постановки голосу дихання, розширення діапазону, сольного співу і акторської майстерності брав порівняно небагато — 5000 рублів за годину. Але знайшов ще легші гроші — прислужувати «царю» і «отечеству».

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну прислужник став «здавати» серед своїх колег тих, хто проти війни, і писати про них у засоби масової пропаганди викривальні статті. Ось, наприклад, як він «захищав» своїх господарів від знаменитого диригента Васілія Сінайського: «Він називає спецоперацію «підлим вторгненням» і каже, що на нашому боці немає правди. При цьому він не соромиться їхати і виступати у державній філармонії, яку фінансує та сама держава, яка віддала наказ про спецоперацію. І компанію «Роснефть», генерального спонсора філармонії, очолює найближчий соратник нашого Верховного головнокомандувача». Пізніше у прямому ефірі окупаційного телеканалу «Крым-24» він взагалі видав: «Ті, хто не підтримують СВО, ті, хто виступають проти або тихо саботують… не закликаю до посадок і репресій… люди просто не повинні отримувати гроші з бюджету, це нечесно»… Шкода, що такий покидьок зміг цілим і неушкодженим повернутись у москву!

Борис ВИНОГРАДОВ,