Петра Збаровського росіяни звільнили з посади окупаційного «міністра агропромислового комплексу і продовольчої політики» Херсонщини

7 месяцев назад 0

Відомого зрадника з Новотроїцького Генічеського району Петра Збаровського російські окупанти звільнили з посади «міністра агропромислового комплексу і продовольчої політики Херсонської області». Замість нього призначили іншого «посадовця», ім’я якого загарбники поки не оприлюднюють.

Про це повідомляє  з посиланням на власні джерела в Генічеському районі і окупаційні телеграм-канали.

Про проблеми з росіянами у зрадника Петра Збаровського першим . Про його звільнення також повідомив один із генічеських окупаційних телеграм-каналів. Джерела ЦЖР в тимчасово окупованому Генічеському районі Херсонщини підтвердили цю інформацію.

Кого загарбники призначили замість Збаровського поки невідомо. Є лише інформація, що це якась нова приїжджа людина.
Призначення Петра Збаровського 5 травня 2023 року новим окупаційним міністром сільського господарства та рибальства Херсонщини викликало величезне обурення у місцевих проросійських «турбо-патріотів». Вони нагадували, що Збаровський в Україні вважається законним головою Новотроїцької громади Генічеського району, в якій очолював проукраїнські мітинги і йшов з українським прапором у березні 2022 року.

Мешканці Новотроїцького, які знайомі зі Збаровським, розповідають, що на посаді «міністра» він займався розкраданням аграрних підприємств Херсонщини і більшість награбованого привласнював собі. Через це у нього могли виникнути проблеми з російськими кураторами. Однак мешканці Генічеського району розповіли ЦЖР, що вони в останні дні бачили Збаровського і він не виглядав стурбованим.

Нещодавно окупанти реорганізували на Херсонщині «минсельхоз» у «министерство агропромышленного комплекса и продовольственной политики». Таку юридичну особу вони створили 6 вересня 2023 року.

​Петро Збаровський – один із найвідоміших зрадників у Генічеському районі. 4 серпня 2022 року окупанти призначили його гауляйтером Нижньосірогозької громади. Згодом цю посаду зайняв Євген Пірог на прізвисько «Пиріжок», зрадник з Криму.​

Перед публічним переходом Збаровського на бік окупантів ходили чутки, що росіяни нібито його викрадали і примушували до співпраці. Завдяки цьому Збаровському вдалося отримати велику суму грошей від естонських партнерів громади, які мали піти на його викуп і виїзд з окупації. Однак мешканці Новотроїцького стверджують, що насправді Збаровського ніхто не викрадав, а інсценування його полону якраз мало на меті витягти якомога більше грошей у довірливих європейців.

Збаровський був наближеним до Карла Стурена, відомого шведського бізнесмена з російським бекграундом. До 2020 року він працював у компаніях Стурена і завдяки його підтримці зміг вибрати вибори на посаду голови Новотроїцької громади.

У січні 2023 року Петру Збаровському повідомили про підозру в колабораційній діяльності. За добровільне зайняття посади голови окупаційної адміністрації в смт Нижні Сірогози йому загрожує до десяти років позбавлення волі і конфіскація майна.

Попередній окупаційний міністр сільського господарства області Едуард Репілевський після свого звільнення зник не лише з інформаційних радарів, а й узагалі з Херсонщини.

Як повідомляв ЦЖР 7 жовтня, окупанти затримали так званого «міністра освіти» Херсонської області Алєксєя Ґалчєнкова. Одночасно з цим в окупаційних пабліках Генічеська з’явилася інформація про розслідування російськими силовиками фінансових зловживань у цьому «міністерстві». Замість нього загарбники згодом призначили Євгенію Дементьєву, комуністку з Криму.​