Пропаганда посилюється: як на окупованій частині Херсонщини готуються до перевиборів Путіна

3 месяца назад 0

У березні 2024 року в Росії відбудуться президентські вибори. Процедуру хочуть провести й на окупованих територіях України, тож підготовка вже почалась.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський сказав , що окупанти посилили пропаганду через усі можливі канали – соцмережі, сайти, радіо, друковані видання й, звісно, телебачення. Це дає певний результат.

"Пропаганда дуже сильна – вони залучили максимум активістів із "Єдиної Росії", так званих "топспікерів". І це тільки початок – їх буде ще більше, вони їздитимуть по наших громадах, спілкуватимуться з людьми",  – зазначив Соболевський.

Але насправді кожна така зустріч – це штучно створена ситуація. Окупанти зганяють людей за списками, а коли не вистачає – приводять свою публіку.

Більшість мешканців чекає звільнення

На окупованій Херсонщині є люди, які потрапили під вплив російської пропаганди. Крім того, є зрадники, які мають якийсь зиск від співпраці з ворогом.

Однак більшість населення чекає ЗСУ й повернення під юрисдикцію України. Багато з них сприяють тому, щоб цей день настав якнайшвидше.

Буквально за кілька днів до деокупації Херсона і всієї правобережної частини росіяни вішали борди з надписом "Росія тут навсєгда". Як життя показало, усе буде зовсім по-іншому. Усе буде Україна, – наголосив Соболевський.

Російські вибори на окупованих територіях: основне

  • Ще на початку грудня 2023 року МЗС України потужно зреагувало на плани Росії провести вибори на окупованих територіях. У відомстві наголосили, що це грубе порушення українського законодавства та норм міжнародного права, а також закликали світ накласти нові санкції на країну-агресорку.
  • У британській розвідці вважають, що проведенням виборів на окупованих територіях Владімір Путін хоче створити враження "легітимності" вторгнення.
  • Як відомо, російський диктатор балотуватиметься на третій строк поспіль. Для цього він раніше змінив конституцію країни-агресорки й "занулив" попередні каденції.