Росіяни планують запустити суди на окупованій території Херсонщини вже з 21 вересня

8 месяцев назад 0

Верховний суд Російської Федерації оголосив про початок діяльності судів на нових окупованих територіях України, зокрема, в Херсонській області. Стартувати їх робота має 21 вересня, незважаючи на критичний дефіцит як самих суддів, так і працівників судової системи.

Про це .

За словами росіян, загалом на посади суддів у так званих “ЛНР” та “ДНР”, а також на окупованих частинах  Херсонської та  Запорізької областей , ними призначено  258 осіб . Це приблизно четверта частина від потрібної кількості. Загалом нові окуповані росіянами території України потребують аж  1115 суддів .

Херсонщина отримає найменше суддів з усіх нових окупованих територій –  лише 10 . Імена як мінімум чотирьох з них нам вдалось встановити – це Татьяна Бізяєва и Адема Мергенева з Джанкоя. Російський суд у Новотроїцькому очолить також гастролер з Криму – Віктор Мокрушин. А у судді Херсонського обласного суду схвалили Наталію Тремасову. Навесні цього року вона пішла у відставку, пропрацювавши вісім років суддею Красноярського районного суду Самарської області. Тепер вона вирішила продовжити суддівську кар’єру на окупованій території.