Російські загарбники заявляють про великі втрати на островах у дельті Дніпра на Херсонщині — ISW

8 месяцев назад 0

Деякі підрозділи армії РФ зазнали значних втрат в умовах недостатньої підтримки на островах у дельті Дніпра у Херсонській області.

Про це йдеться у звіті  (ISW), передає .

Як зазначається, великі втрати особового складу викликали обурення діями військового командування у російському інформпросторі.

Аналітики зазначають, що так звані "воєнкори" поширили скаргу нібито вояків 205-ї окремої мотострілецької бригади (49-ї загальновійськової армії Південного військового округу). Окупанти стверджували, що на острові на Херсонському напрямку під обстрілом української артилерії росіяни зазнають значних втрат, а їхні командири ігнорують скарги особового складу.

Зокрема, командир роти намагався евакуювати підрозділ з острова, проте старші чини зупинили евакуацію, відіслали командира та звільнили ще двох, які підтримали його рішення.

За даними ISW, "воєнкори" критикують вище військове командування за неспроможність вирішити нагальні проблеми військ РФ.

Раніше "воєнкори" критикували військове командування за аналогічні невдачі в боях біля Антонівського мосту, зазначають аналітики.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 26 серпня 2023 року ліквідували близько 260 тисяч 270 російських загарбників.