Стовідсоткового захисту від обстрілів військами РФ на Херсонщині немає — перший заступник голови облради

1 год назад 0

На Херсонщині щодня велика кількість обстрілів російськими військами. Вони б'ють не по військових об'єктах, навіть не по об'єктах критичної інфраструктури, вони б'ють по житлових будинках, по місцях скупчення людей, по медичних закладах. Від систем озброєння, які використовують немає стовідсотково захисту, повідомив в етері загальнонаціонального марафону перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

"Війська РФ регулярно використовують запалювальні боєприпаси, які викликають велику кількість пожеж. Але завдяки тому, що ДСНС зараз круто працює і оперативно ліквідують наслідки таких обстрілів. Як би вони не працювали так професійно, у нас було багато зруйнованих об'єктів", розповів Соболевський.

За його словами, зараз продовжують відновлювати критичну інфраструктуру. Якщо в Херсоні задовільна ситуація, 90 відсотків абонентів підключені до енерго-, водопостачання, газопостачання, в громадах складніша ситуація.

"У нас є населені пункти не підключені, там роботи тривають, для цього потрібен час. У нас працюють фінансові установи, супермаркети, немає продовольчої кризи, працює транспорт. Не зважаючи на всі умови життя повертається навіть бізнес повертається", говорить перший заступник голови облради.

Але найкраще рішення зараз для людей це добровільна евакуація, вважає Соболевський. Що відомо

  • 21 лютого внаслідок обстрілів російськими військами Херсона та області загинули п'ятеро людей, 21 — поранена.
  • На Херсонському напрямку протягом доби військові РФ з артилерії обстріляли Херсон та його передмістя, а також райони 14 населених пунктів. Зокрема, Милового, Томариного, Шляхового, Берислава, Миколаївки, Веселого, Антонівки та Велетенського
  • Російські війська з "Градів" обстріляли Херсон. Снаряди потрапили у житлові будинки, магазин та зупинку громадського транспорту. Загинули п'ятеро людей, 20 — поранених.
  • 21 лютого російська армія 17 разів обстріляла Херсон. Під обстріли потрапили Кіндійка, Зеленівка, Антонівка, Суворовський та Корабельний райони. Унаслідок обстрілів пошкоджені будинки та автомобілі.