У фіналі голосування за найкращу ялинку лівобережжя все одно перемогла українська

4 месяца назад 0

Окупантам настільки сподобалось проводити на Херсонщині «референдуми» і «вибори», що таким самим чином вирішили визначити і найкращу ялинку. Голосувати пропонували в інтернеті.

У першому турі, як вже писав ІІелЮау иа, перемогло штучне дерево з Каховки, яке місто придбало за кілька років до окупації. Тоді, буцімто, проголосував 2681 користувач інтернету. Каховська ялинка набрала 48 %. У другому турі голосів було вже менше — 1128. З 41 % перемогла ялинка з Новотроїцького. Обидві претендентки зійшлись у фіналі. Голосування фінішувало о 17.00 31 грудня. Всього проголосувало (хоча, цілком можливо, що голоси «накручені») 3833 користувачі. 53 % голосів набрало новотроїцьке дерево. Це на 118 голосів більше, ніж каховське.

Гауляйтер філіпчук не став вимагати переголосування, тому вся слава дісталась гауляйтерці кузьменко. Хоча окупанти до «переможниці» не мають жодного стосунку. Блакитна ялинка на площі перед Новотроїцьким центром культури і дозвілля — жива і посаджена за кілька десятиліть до окупації.

Богдан СТРАЖАК,