У Генічеську продають ту саму каву, що і у Херсоні

1 месяц назад 0

Ще три роки тому таке повідомлення не те що шокуючою, а навіть звичайною новиною б не було. Генічеськ тоді був звичайним районним центром на Херсонщині, тому зрозуміло, що в обох містах асортимент продуктів більшістю був схожий. Але ж нині Херсон — вільний, а Генічеськ досі знаходиться в окупації!

Незважаючи на те, що в українському приморському місті нині тимчасово господарюють росіяни, на полицях магазинів можна знайти товари виробництва не лише країни-агресора. І мова навіть не про помідори, які на окуповану Херсонщину, де до війни вирощувалось море овочів, пруть аж з Ірану! Мова — про каву.
На жаль, бізнес на каві настільки прибутковий, що її виробники залишаються працювати на ринку держави-агресора, наповнюючи її бюджет, а, отже, спонсоруючи вбивство українців.

За даними ресурсу «Биржевой лидер», ще у передвоєнному 2012 році Росія увійшла у першу десятку споживачів кави, посівши 7 місце після США, Бразилії, Німеччини, Японії, Франції та Італії. А ще цей економічний інтернет-журнал зазначає, що на міжнародних ринкових торгах кава займає друге (!) місце після нафти і перед газом.

На полицях генічеських супермаркетів наразі представлена продукція відомих у світі торгових марок Jacobs, Lavazza, Nescafe, Tchibo, Carte Noire та інших. Ці фото розчинної кави, наприклад, зроблені у генічеському супермаркеті Family Market. Полиці легко можна було б сплутати з аналогічними в «АТБ», «Сільпо» або менших магазинах на підконтрольній території України, якби не високі ціни у рублях.


Прибуток Nestle, наприклад, ще у 2011 році був більшим, ніж у «Газпрома»! Швейцарська Nestle S.A. (TM Nescafe), повідомляє «Биржевой лидер», мала у 2012 році на світовому ринку виручку більше 13 мільярдів доларів, 40 % якої припадало на Росію. Трішки менше заробляла на своїй продукції американська Kraft Foods Inc. (TM Jacobs). На третьому і четвертому місцях — ізраїльська Strauss Group (TM Carte Noire, Ambassador, Platinum, Le Cafe, Fort) та російська «Орими трейд» (ТМ Жокей).

Борис ВИНОГРАДОВ,