У Херсонській громаді коштом місцевого бюджету проведено поточний ремонт у 46 захисних спорудах, — ОВА

5 месяцев назад 0

У Херсонській громаді коштом місцевого бюджету проведено поточний ремонт у 46 захисних спорудах, ще в 3 – капітальний. Нині роботи тривають у 25 найпростіших укриттях.

Про це повідомив на бріфінгу перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

Це питання розглянули під час засідання обласної робочої групи “Прозорість і підзвітність”.

Також йшлося про використання бюджетних коштів у Скадовському районі, який поки що окупований російською армією.

Зокрема, за його словами, на ремонтні роботи витратили понад 145 мільйонів гривень.

"Крім цього, коштами місцевого бюджету встановили 133 мобільні бетонні укриття у місцях масового скупчення людей"
, — сказав перший заступник начальника Херсонської ОВА.
Також Бутрій повідомив про використання коштів у Скадовській громаді.

"При районній адміністрації теж функціонує робоча група прозорості, підзвітності, до якої увійшли представники влади, СБУ та політики. З 1 листопада Скадовщина витратила 570 тисяч гривень", — повідомив Дмитро Бутрій.

Він додав що, за ці кошти придбали паливо, зарядні станції, ноутбуки, а також оплатили правничу допомогу.

Детальніше про результати нарадина відео:
  Що відомо про встановлення укриттів у Херсоні 9 січня у Херсоні встановили перше мобільне укриття. Його розташували у центрі міста на місці трагедії 24 грудня. В укритті можуть перебувати 25 людей одночасно.

18 січня в обласному центрі встановили ще три мобільні укриття. Їх розташували в районі Дніпровського ринку та на привокзальній площі. Привезли укриття з Одеси, де їх виготовили. Робили все за спонсорські гроші в рамках проєкту SafePlace4UA.

В різних мікрорайонах Херсона налічується 262 простих укриттів. Їх розділяють на три категорії: великі сховища, де одночасно може перебувати до 300 людей, тимчасові укриття у багатоповерхівках — підвали та вуличні, де люди мають ховатись від уламків.

У травні в обласному центрі встановили найбільше укриття з високим ступенем захисту. Довжина споруди складає 9 метрів, товщина стін — 30 см. В укритті одночасно можуть заховатися до 50 людей.

За п'ять днів червня у Херсонській громаді встановили дев'ять укриттів, де місцеві жителі можуть сховатися від обстрілів.