У Каховці на Херсонщині загарбники «конфіскують» житло, тих хто виїхав з окупації, відповідає за це місцевий колаборант Олександр Нагай

7 месяцев назад 0

Російські окупанти в Каховці на Херсонщині почали віджимати житло у тих, хто змушений був виїхати з окупації. Відповідальним за це призначили 47-річного Олександра Нагая, колаборанта, який раніше займався дрібними ремонтами і, за словами його знайомих, не має освіти.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє .

За словами мешканців Каховки, представники окупаційної адміністрації міста почали ходити по багатоповерхівках і перевіряти, в яких із квартир проживають люди, а в яких – ні. Якщо хтось за квартирою доглядає, вони вимагають протягом кількох днів принести їм документи на житло і довести своє право власності на нього. Тим, хто цього не зробить, погрожують «конфіскувати» нерухоме майно на користь країни-окупанта.

Відповідальним у Каховці за віджим квартир і їхнє опломбування окупантами призначений  Нагай Олександр Олександрович , 8 серпня 1976 р. н. Він місцевий колаборант, працює начальником господарського відділу окупаційної адміністрації міста.

Олександр Нагай (третій праворуч) та інші каховські колаборанти. Фото: окупаційні пабліки
За даними ЦЖР, уже є декілька випадків незаконного привласнення нерухомого майна в Каховській громаді.

За словами мешканців міста, Олександр Нагай не має освіти і раніше заробляв на життя різними ремонтами. Він ніколи не приховував своїх проросійських настроїв і в 2013-2014 роках був учасником «Антимайдану» в Києві.

Підтримують російських окупантів усі члени родини Олександра Нагая. Його дружина  Нагай Ірина Вікторівна , 21 вересня 1977 р. н., публікує проросійські повідомлення в соцмережах. Їхня донька  Михайленко Ганна Олександрівна , 29 січня 1999 р. н., і син  Нагай Єгор Олександрович , 11 лютого 2003 р. н., підтримують батьків і за так звані житлові сертифікати від загарбників уже отримали житло в Краснодарському краї. Єгор Нагай і чоловік його сестри  Михайленко Владислав Владиславович , 3 липня 1998 р. н., тренер окупаційної «ДЮСШ» Каховки беруть активну участь в заходах окупантів. Ірина Нагай, колаборантка. Фото з соцмережі
Як повідомляв ЦЖР, гауляйтер Каховки Павло Філіпчук наказав місцевим комунальникам . А в разі спроби виїхати з міста, пригрозив усіх їх звільнити, залишити без їжі, оголосити «зрадниками Росії» і передати їхні дані на всі українські сайти.

На фото зверху: Гауляйтер Каховки Павло Філіпчук (четвертий ліворуч), Олександр Нагай (четвертий праворуч) та інші місцеві колаборанти. Фото: окупаційні пабліки