У ЗСУ повідомили, чи є можливість у росіян проникнути на правий берег Херсонщини

3 месяца назад 0

Оборонні споруди на Херсонщині облаштовані на доволі високому рівні, а тому проникнути ворогу на правий берег — вкрай складно. Про це в ефірі телемарафону заявила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, полковник, Наталія Гуменюк.

Вона вказала, що крім рукотворних укріплень, захисту берега сприяє його природний ландшафт.

У нашій зоні відповідальності, скажу чесно, друга лінія оборони вибудувана природним ландшафтом так, що вона все одно була облаштована. Якраз її облаштування і її наявність увесь час бентежили, зокрема, і самих херсонців, тому що в нашому випадку друга лінія оборони це вже правий берег Дніпра. Наші сили на лівому березі мають плацдарм, постійно відбуваються зіткнення з окупаційними військами, тобто перша лінія оборони саме там,  — пояснила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.
Вона додала, що друга лінія оборони, яка розташована на правому березі Дніпра, облаштована доброчесно, глибоко та ґрунтовно.

Висадитися ворогові на правий берег Дніпра фактично нереально, бо сама річка Дніпро — це лінія вогню, лінія потужної контрбатарейної роботи, де постійно відбувається влучання по надводних транспортних засобах Отже, облаштування оборонних споруд на Херсонщині на досить високому рівні й навпаки лякає людей тим, що цей захист продовжує нарощуватись. того, що ми не лише готові оборонятись, а й захищені природою, превалює, — наголосила Наталя Гуменюк.
Зазначимо, у суботу, 17 лютого, російські окупанти обстріляли житлові квартали міста Херсон, унаслідок чого загинув чоловік. Ще двоє херсонців із пораненнями різного ступеня тяжкості наразі перебувають у лікарні.