Уряд продовжив терміни виплати компенсацій за втрачений урожай внаслідок підриву РФ Каховської ГЕС

8 месяцев назад 0

Ухваленням постанови №980 уряд продовжив терміни виплати компенсацій за втрачений урожай внаслідок підриву російськими військами Каховської ГЕС. Подати заяву та копію документа, що підтверджує право власності на земельну ділянку, відтепер можна до 31 жовтня 2023 року.
Про це у Telegram  Мінреінтеграції.

За даними міністерства, збільшили термін розгляду заяв комісією з 10 до 20 днів. Також, продовжили до 30 листопада 2023 року термін ухвалення рішень облдержадміністраціями про виплату компенсацій.

Розмір допомоги за втрачений урожай овочів становить 3318 гривень на 0,01 га. При цьому вона виплачуватиметься на площу не більше 0,2 га на Миколаївщині та 0,3 га – на Херсонщині, йдеться у повідомленні.

На Херсонщині в шести громадах області організували роботу щодо виплати грошової компенсації людям,  в результаті підриву військовими РФ Каховської ГЕС.

Раніше Уряд подовжив термін прийому заяв на виплату одноразової матеріальної допомоги у розмірі 5 тисяч гривень до 31 жовтня. Вона розрахована на людей, житло яких було зруйноване та пошкоджене внаслідок підриву військами РФ Каховської ГЕС. Заяви приймають в управлінні соціального захисту.

За попередніми підрахунками, для того, щоб провести першочергові заходи та відновити зрошення на правобережжі Херсонщини після підриву російськими військами Каховської ГЕС, необхідно приблизно 100 мільйонів гривень. Херсонщина без відновлення зрошення може перетворитись на пустелю.