Зараз потрібно посилювати тер оборону, а не послаблювати місцеву владу – «УДАР Віталія Кличка» про тиск влади на місцеве самоврядування

2 года назад 0

Влада продовжує цілеспрямовану кампанію з придушення місцевого самоврядування в Україні та намагається побудувати жорстку вертикаль влади. Недемократичну і неконституційну

Обшуки в Чернігові та політичний тиск на мера Атрошенка не припиняються. Владислав Атрошенко на спільній з Віталієм Кличком прес-конференції в «Інтерфаксі» заявив, що метою обшуків у місті є бажання Офісу президента змусити його відмовитись від висування кандидатури від команди по 206 округу і припинити співпрацю з « УДАРом ». Влада продовжує політичний тиск і на київську владу. 31 січня заступнику голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петру Пантелеєву вручено підозру у справі приватного підприємства «Радикал», яке раніше було державним підприємством. На «Радикалі», який не є, і ніколи не був у муніципальній власності, накопичилися шкідливі відходи, у результаті недбальства власників. Попри те, що міська влада забезпечила вивезення понад 300 тонн шкідливих матеріалів, а в листопаді 2021 року за ініціативи міста розпочалась реалізація проєкту для безпечної утилізації небезпечних відходів на території, правоохоронні органи сьогодні звинувачують заступника голови КМДА у бездіяльності. Ці та інші факти у справі заводу свідчать про те, що вручення підозри представнику КМДА є лише черговою спробою політичного тиску на міську владу. Адже саме державні органи заблокували спроби міста розробити проект утилізації відходів заводу та профінансувати його.

«Оригінальне» рішення Кабінету Міністрів, який 27 січня погодив звільнення трьох голів районних адміністрацій Києва, без участі київського міського голови, засвідчило, що влада дуже слабко переймається підготовкою загонів територіальної оборони , натомість активно втручається у сферу повноважень місцевого самоврядування. Позицію мера столиці, якого обрали кияни та надали йому повноваження відстоювати їх інтереси, уряд не враховував та навіть не звертався по неї. З юридичної точки зору – урядовці порушили закон, перевищивши свої повноваження. Бо місцеве самоврядування – це не втілення політичних забаганок центральної влади. Президент, підписавши розпорядження про звільнення, де факто, підтримав незаконне рішення Кабміну. Не можна нехтувати Конституцією і законами!

Управління — і місцеве, і державне в Україні має будуватися на професійності та ефективності, а не керуватися суто політичною лояльністю. Не треба керуватися принципом «якщо ти не прислуга, значить ворог». Не потрібно зневажати місцеве самоврядування та тиснути і знищувати його! Ворог сьогодні у нас один і спільний. І він тільки й чекає, щоб скористатися ситуацією внутрішнього розбрату і розборок. У сьогоднішніх умовах державна влада та місцеве самоврядування мають діяти спільно та злагоджено. Забезпечити це можливо не шляхом показових справ щодо посадових осіб місцевого самоврядування, а ефективною та неупередженою роботою правоохоронних органів у чіткій відповідності до закону.

Сьогодні важливі єдність і спільні зусилля, щоб захистити і зберегти нашу державу. Українці знову мають продемонструвати свою гідність, згуртованість і готовність усім разом дати відсіч агресору. Ми сильні, коли разом!